Мет Гала 2018- полемика?



Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination” или една от най-скандалните майски вечери в модната индустрия. Тазгодишната тема определено ни кара да забравим за благотворителния характер на самото събитие, но… 30 000 долара за билет и 275 000 долара за маса са само част от „привилегиите” на звездите, които СА ПОКАНЕНИ. И все пак… дяволът работи здраво, но Ана Уинтур още по-здраво.


Дяволът може би не е точното сравнение предвид строго…ъ… католическата тема на събитието, но…
Грандиозната гала вечер разкрива как религията може да прегърне камъните и броката- граничейки с кича или не, нека сами разберем с едни от най-забележителните модни приумици на снощното събитие.



Джиджи Хадид и стъклописът, който може да бъде облечен.

Custom Versace, Донатела също не работи напразно, предвид главозамайващите детайли на произведението на изкуството, с което по-голямата и по-руса Хадид бе облечена на Мет Гала. Роклята наподобява на милиони детайли от счупено и разтопено стъкло, а и перфектно се вписва в темата-  въображението би ни позволило да видим как слънцето прониква през стъклописите в църквите.











Блейк Лайвли и прероденият Ренесанс

Отново custom Versace- рокля, която пречупва всички представи и демонстрира "модерния" Ренесанс. Тежки цветове, главозамайващи детайли и 600 часа ръчен труд. Шедьовър, който едва ли бихме срещнали в "Клюкарката".















"Cardi B- you know where I'm at, you know where I be"

Лошото бъдещо мамче на хип-хопа не може да остане незабелязано. И не заради майчинското коремче, а заради произведението на Джеръми Скот (отново custom , но Moschino).
Проблемът е един- креативността сякаш преминава всякакви граници, но тоалетът доооооста напомня на емблематичния за 2017-та аутфит избор на Бионсе на наградите Грами. Не може да се отрече обаче, че Девата от Гуадалупе е прекалила с перлите...







Роузи Хънтингтън- Уайтли с... ореол

Едно от най-семплите неща, които звездите сложиха по главите си за въпросната вечер- ореол.
Крайно ангелски се вписва и русото с цялостната визия на модела.  Наметалото... невероятен завършек на работата на Ralph Lauren.
















Дженифър Лопез. Точка.

Съвсем възможно е тайната на Джей Ло ( не НИ ЛО, по дяволите) за незалязващата ѝ красота да се крие във... вярата. Без значение от религиите, които обществото изповядва, всички можем да забележим, че певицата е зашеметяваща. Balmain придава малко по-дарк и някак glam goth момент на темата, но това не пречи тоалетът да е също толкова грабващ, колкото и фееричните ангелски попадения. Дори напротив.














Жана д'Арк коя?!

Зендея (а не Зендая) като Девата от Орлеан... Смело решение е да се превъплътиш в модернизирана версия на една противоречива икона като Жана д'Арк... Кой да предположи, че ризница с деколте, колан и дълга драперия наподобяваща метал биха били подходящо решение?! Отново Versace. Зендея винаги изненадва с въображение, не се страхува да привлича погледите, но тази година явно сме го обърнали на някак по-fancy Хелоуин.
Въпреки всичко, дори с прическата на Жана д'Арк, тя изглежда невероятно.










Съжалявам, читателю, че погледът ти е замъглен от камъни, пайети, златно и сребърно, но звездите с всяка изминала година надминават себе си.

Не подлежи на коментар Риана. Имаме нейната благословия, но никой никога не е подготвен за Риана като ПАПАТА. 
Оставям това тук. 







Коментари

Популярни публикации