От Теранова до пухкавото палто


Теранова, пластмасовите обици и вафлите в косите вече не са първи приятели на  младата българка.. И въпреки че за нея "Perrier" си е... шампанско, тя мечтае вече не за позлатени обици, а за ПУХЕНКА. Да, онези огромни палта или елеци с лисичи кожи. Но "Perrier" все още   ѝ  изглежда като шампанско... заради интересната форма на бутилката.

Но нека не задълбаваме с газираната вода.

Отдавна същата българка е изхвърлила пресата си за "вафлички", защото Ивайло Колев в "инстаграма" не качва снимки на известните плеймейтки, певици и дами... известни с известността си,правейки им вафли. Нищо против въпросния господин! Но вече той диктува следващата 
 прическа. И тя вече тича към съседната железария, за да намери метални халки, които да закачи на плитките си в стил Покахонтас. Не е вдъхновена от Покахонтас разбира се, а от снимката на Георги-Никол, която отново *О МЪ ГЪ*, Ивайло Колев качи преди 45 секунди.

Българката вече не бърка толкова често цвета на фон дьо тена си. Контурира! Няма нищо лошо разбира се, но просто тя вече не е това, което беше и това трябва да се отбележи.Прекалява с контурирането понякога, но "Николета Лозанова я дават по BTV, тя също понякога изглежда по-тъмна, защо пък да не го правя и аз?!?!" И българката не вижда как от ПРЕгримиране, Ни Ло заприличва на Юсаин Болт...(но без талант) 

{} не присъства в речника ѝ, това е емотиконката, която я определяше преди време. Целувката от скайпа.Сега тя използва #classy. В инстаграма.И всяка дума, произлизаща от "класа". "Класна си... Класоооооо."

Българката вече не излиза да си пийне и препие като преди. Не излиза да джаска гюбеци в ритъм и е изхвърлила онези  коланчета с парички по тях. Тя излиза, за да бъде красива. Отпива бавно, ако може от сламка, пие много, но за да не ѝ се доспи още от 00:30...пие кафе... бяло кафе...на прах и през носа.
Дискотеката се превръща в своебразен терен за хващане на изрусени покемони с екстеншъни. За да си направиш снимка с покемона плащаш с роза. А ако искаш да тръгнеш с него- цялата кошница. Лицето на плащащия не фигурира на клипчето в снапчат, но лъскавия кожен салон на колата му и пуснатата песен са веднага документирани.

На следващия ден българката е с махмурлук. Но не остава цял ден в леглото, а е на маникюр. И след това на обяд, вечеря, наргиле бар, дискотека и в хотелска стая. Така е всеки ден. 

Българката е на 18. И е нечия приятелка. Нечие дете. Може би е щастлива. Може би не се чувства добре като трябва да кисне на чина в училище. Но защо по дяволите да се подготвя за матура, след като ѝ предстои пътуване за Дубай с онзи човек с розите, който си хвана покемон по-рано?


И от леопардовото клинче до пухенката се стига с много четене. Преди нямаше инстаграм, а там под снимките пише доста. Ъпгрейд ли се нарича или е просто едно морално извисение да стигнеш от Теранова до реплика на Guiseppe Zanotti. Само за няколко години. Българката благодари на инстаграм. И вече #classyrichgirl е задействан в търсачката, за да може тя да изтегли и качи нечия снимка на бутилка Moet и няколко такива Perrier. И за нея това са просто различни марки шампанско. Ах, колко #classy. Поствай го.

Коментари

Популярни публикации