Време е

(Благодаря на Anonymous за качените през последните дни снимки във facebook, вдъхновихте ме)



Добро утро. Време е за ставане. Успали сме се.
И закъсняваме.
И не е просто време за ставане, а време за събуждане.
Промяна. 


Имаме повече пари за оръжия, от колкото, за да нахраним онези 150 хиляди, които всеки ден умират, защото не знаят какво е маса отрупана с храна...


Когато се раждаме ни се дава име, пол, раса, националност и религия. Огромна част от хората по света просто се борят със себе си да си останат тези, които са се родили. Интересно е как цял живот собствената ти самоличност е така или иначе нечие друго решение и . Tя е измислена от друг и ти просто трябва да се придържаш към оригинала...

Учат ни, че ако имаме повече, трябва да помагаме на тези, които нямат достатъчно. Учат ни и, че когато сме в разцвета на силите си трябва да помагаме на тези, които не са.

Простичко.

Някои хора явно са ги учили да бомбардират и взривяват тези хора, които видимо имат огромен проблем. Защо пък да не им се създаде още един. С гражданска война, бушуваща в страната например... но и с дупка в покрива и в психиката.
Е, г-н Обама, не е възпитано да пускате 26 171 бомби за една година. Което по простите изчисления прави 72 бомби на ден, по 3 бомби на час 24/7 през година 2016. Сирия, Афганистан, Ирак, Пакистан, Либия, Йемен, Сомалия? Ехо, притежателите на света, събудете се.

А, дошло време да ставаме за училище. И защо по-точно ставаме? За да прекараме около 12 години в една машина за идиоти. Зубрим и учим наизуст, вместо да УЧИМ информация, която би ни била от полза. Разбира се след това завършваме, пак учим, започваме работа, плащаме сметки... И така си изчезваме. Живеем, за да плащаме сметки и за да не излезем от системата ни се налага да го правим до края на живота си.

Стига толкова световни теории за конспирацията. О, здравейте,г-н Тръмп, как сте? Чайче? Време е вече да взимате решения като обединител на онази нация, която за добро утро пее "Осеяното със звезди знаме". И по повод едно от първите Ви радикални решения... не всеки мюсюлманин е терорист. Както и не всеки президент е с всичкия си. Нещо такова. Ирак, Иран, Йемен, Сирия, Либия и Сомалия не раждат само радикални ислямисти, които се създават специално за да дойдат в Америка и  да ви взривят Белия очернен дом. Тези стотици хора по летищата, които са пътували с часове, за да видят Статуята на свободата са свободни просто да се върнат обратно по родните си места. И на тези хора им се лепи етикет на челата. Терористи. Ама, г-н Тръмп, не бъдете краен в убежденията си.... Чак аз не повярвах какво написах току що. Тръмп да не е краен. Идилия ще да е, но не е. Е, поне сме далеч, нали така? 
И разбира се, като един дългогодишен бизнесмен с доста опит г-н Тръмп уверява, че след като се въведат по-строги процедури за контрол, след това ще се издават и Визи на същите страни. Бизнесмените умеят да манипулират обаче. Да винят нещо друго, което е било над и преди тях. И следователно Тръмп напомня за решението от 2011 г на Обама, което забранява издаване на Визи на същите горепосочени страни за кратък период от време. Чичо Сам, всеизвестната метафора за онази патриотична, но демократична страна, се е хванал за главата. Преди Америка беше "горда страна на емигранти". Сега всеки с брада и вярващ в Аллах е джихадист. Стига, време е.

Хубаво, че е време, но обикновените хора са просто обикновени механизми в тази недобре смазана машина за пари. Ясно е, че президентите са просто поставени лица, които просто замаскират кой наистина управлява света. Двамата старци с имената с "Р" си пият чайче в къщи. Наслаждават се на 80-годишните си животи. Чувстват се добре. Само че си пият чайчетата в бронираните и шумоизолирани къщи. Където външният свят не е важен. И може да бъде проигран за минути. Сигурно с онези оръжия, заради които не можахме да нахраним гладните. Вече не лъжата притеснява хората, а истината. Страшно си е.

"Време е да изпратим роботизирана количка на Марс, за да разберем дали там има вода." Браво, НАСА, страхотна идея. Супер иновативно решение. Чудесно. Е не е ли по-лесно правителството ви да намери начин да прекара вода там, където е нужна? Все още живеем на земята. Пф, става ли дума за петрол, ще отидем не с количка на Марс, а ще си построим стълба. Глупави ли сме или слепи? 

С превръзки на очите си сме и ги сваляме само когато е удобно. Доста често... никога не е. Е, време е да ги свалим. Проблем е обаче, че очите са безполезни, ако умът е ослепял. 
Свалете си превръзката, докато можете.

Коментари

Популярни публикации